
شرکت دهکده سبزپوش ( مدیریت پسماند ، پیمانکار فضای سبز)
عملیات تعویض گل های بهاره توسط شرکت دهکده سبز پوش(پیمانکار فضای سبز-مدیریت پسماند) در سطح شهر آغاز شد.
شرکت دهکده سبز پوش از شروع عملیات تعویض گل های بهاره در بسترهای فضای سبز شهر علی الخصوص پارکها و حاشیه معابر و خیابانهای اصلی شهر با اولویت بندی میادین و بلوارهای اصلی سطح شهر اقدام کرد . هدف از این عملیات زیبا سازی منظر شهری و ایجاد شور و نشاط بین شهروندان بوده . اجرای طرح گلکاری و تعویض گل های معابر ، میادین و بلوارهای سطح شهر به طور وسیعی در حال انجام است .
در طرح تعویض گل های فصلی سعی شده است تا از گونه های بادوام و با نیاز آبی کم و گل های متنوع و رنگارنگ و سازگار با شرایط آب و هوایی شهرمان استفاده گردد.
لکه گیری بسترهای چمن کاری ، واکاری نهال ها و درختچه ها و فرم دهی درختچه ها و سایر فعالیتهای لازم در زمینه زیبا سازی فضای سبز شهری از دیگر برنامه های شرکت دهکده سبز پوش می باشد. مدیریت پسماند-پیمانکار فضای سبز
كاشت درختان و درختچههای زینتی در پاركهای شهری یكی از مظاهر عینی استفاده از گیاهان در شكلگیری فضاهای سبز شهری است .
عملیات مراقبت از درختكاریهای تزیینی توجه به نیازهای اكولوژیكی گیاهان اهمیت بیشتری مییابد ، ذكر این نكته ضرورت دارد كه درك ارزشهای زیبا شناختی درختان و درختچههای زینتی تنها با شناخت صحیح از روابط كاركردی آنان و بر حسب موقعیت قرار گرفتنشان در طراحی كاشت حاصل خواهد شد.
آبیاری (مدیریت پسماند-پیمانکار فضای سبز) :
تامین نیاز آبی درختان و درختچههای زینتی باید مطابق با سیستم آبیاری طراحی شده برای همان مجموعه فضای سبز انجام شود و پیروی از الگوی آبیاری طراحی شده الزامی میباشد. آبیاری درختان و درختچههای زینتی در پاركهای برخوردار از سیستم آبیاری تحت فشار به صورت بارانی انجام میشود.
در غیاب سیستم آبیاری تحت فشار ، آبیاری درختان باید با استفاده از شیلنگ متصل به شیرهای برداشت و یا تانكرهای سیار مجهز به سیستك پمپاژ با رعایت عدم ایجاد آبشویی در خاك پای درخت و سایر رستنیهای كاشته شده در مجاورت آنان توسط كارگران آبیار آموزش دیده انجام شود.
دفعات و طول مدت آبیاری درختان و درختچههای زینتی كاشته شده در پاركها باید با توجه به تغییرات آب و هوایی ماههای مختلف سال انجام پذیرد.
آبیاری درختان و درختچههای زینتی به تبعیت از برنامه كلی آبیاری سایر گیاهان باید در ساعات خنك روز انجام شود.
كود دهی و تغذیه گیاه (مدیریت پسماند-پیمانکار فضای سبز)
كود دهی درختان و درختچهها در پاركها به قصد افزایش رشد صورت نمیگیرد از این رو در تغذیه این گروه از گیاهان باید موارد زیر رعایت شود :
الف – تغذیه با استفاده از كودهای شیمیایی
كود دهی و تغذیه درختان و درختچههای زینتی در پاركها با استفاده از كودهای شیمیایی فقط به هنگامی كه سلامتی گیاه به دلیل بروز برخی كمبودها رو به زوال نهاده و با ضعیف شدن گیاه موجبات كاهش طول عمر آن فراهم میشود انجام میپذیرد. باید كود دهی با استفاده از كودهای شیمیایی مناسب و با رعایت دستورالعمل مصرفی كارخانه سازنده صورت پذیرد.
محلول پاشی كودهای شیمیایی بر روی برگهای درختان و درختچهها از مناسب ترین روشهای تغذیه درختان و درختچههای زینتی به شمار میرود.
سمپاشی و دفع آفات(مدیریت پسماند-پیمانکار فضای سبز)
سمپاشی كامل درختان بلند باید با استفاده از بالابر در تمامی سطوح داخلی و خارجی این قبیل درختان انجام شود.
به منظور ضد عفونی كردن خاك اطراف طوقه درختان و درختچههای زینتی ، عملیات سمپاشی باید با استفاده از سموم كم خطر و توصیه شده و رعایت كامل مقررات زیست محیطی به مورد اجرا گذاشته شود.
به هنگام سمپاشی بر علیه آفات و بیماریهای گیاهی ، پیشبینی تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از تردد عابرین در محوطه سمپاشی شده تا حصول اطمینان از سلامتی و ایمنی محیط ضرورت دارد،شرکت دهکده سبز پوش در حین انجام عملیات سمپاشی با نصب تابلوهای هشداردهنده به از نزدیک شدن عابران به محل سم پاشی جلوگیری میکند .
مراقبتهای ویژه (مدیریت پسماند-پیمانکار فضای سبز)
به منظور جلوگیری از شکسته شدن درخت به وسیله وزش باد و رشد مستقیم طولی نهال باید از قیم استفاده نمود. معمولاً قیم برای درختانی به کار می رود که قطر آنها از 70 تا 80 میلیمتر کمتر باشد. قیم ها دو نوعند فلزی و چوبی، هنگام قیم گذاری، باید دقت کرد محل قرار گرفتن قیم طوری باشد که حداکثر حمایت از درخت امکان پذیر شود. ضمن اینکه، قیم حداقل جلب توجه را داشته باشد، به این معنی که اگر درخت دارای وزن سنگین است، محل استقرار قیم باید محکم باشدو ترجیح آنکه از مصالح ساختمانی با دوام استفاده شود. برای اتصال درخت به قیم نباید از سیمهای فلزی استفاده کرد زیرا به مرور سیم داخل تنه درخت فرورفته و درنهایت آن را خفه کرده و از بین خواهد برد. بهترین وسیله برای این کار استفاده از کمربندهای برزنتی است و برای آن که کمربند به ساقه یا تنه درخت فشاری وارد نکند قطعه چوبی استوانه ای شکل قطورتر از ساقه، پهلوی ساقه درخت قرار می دهند و کمربند را به دور آن می بندند. اندازه قیم با توجه به قطر برابر سین درخت انتخاب می شود. مثلاً برای درختانی که قطر برابر سینه آنها 70 تا 80 میلیمتر است از قیمهای بلند و بزرگ که حدود 50 میلیمتر قطر و 5/2 متر درازا دارند استفاده می کنند. اگر از قیم چوبی استفاده می گردد باید پوست کنی شده باشد زیرا در زیر پوست می توانند کانون پرورش و تکثیر آفات و بیماریها گردد بطور متوسط طول ضلع مقطع چوب 4 سانتیمتر و ارتفاع آن به اندازه ای باشد که حدود 5 سانتیمتر کوتاه تر از ارتفاع نهال باشد و انتهای قیم حدود 30-20 سانتیمتر پائین تر از قسمت انتهایی ریشه در زمین فرو رود.
برف تكانی از روی شاخه درختان و درختچهها در هنگام و بعد از بارش برفهای سنگین ضروری است . به كارگیری تیركهای چوبی بلند توسط كارگران آموزش دیده در اسرع وقت به منظور برف تكانی از روی شاخهها اجتناب ناپذیر است .
بازرسیهای مستمر سالانه به منظور اطلاع از وضعیت سلامت درختان بزرگ و كهنسال ضرورت دارد . انجام اقدامات پیشگیرانه در جهت رفع پوسیدگیهای موضعی ، ایمن سازی و جلوگیری از وقوع خسارات ناشی از فرو افتادن شاخهها و درختان و همچنین بررسی لزوم قطع درختان كهنسال غیر قابل نگهداری در پاییز هر سال ضروری است و باید نسبت به انجام به موقع آن اقدام شود.
پاكسازی و جمع آوری و بسته بندی برگها، سرشاخههای ناشی از هرس و همچنین سایر زوائد گیاهی ناشی از عملیات وجین و واكاری باید بلافاصله پس از اتمام عملیات روزانه و قبل از ساعت 3بعداز ظهر برای تهیه كمپوست و یا مالچهای گیاهی بصورت بسته بندی مناسب قابل حمل و بارگیری و تخلیه توسط مكانهای پیش بینی شده انتقال یابد.